logo

Vanliga frågor och svar

Priset för en privatflytt varierar beroende på flera faktorer, inklusive:

 1. Avstånd och våning : Ju längre avståndet är mellan din nuvarande bostad och din nya bostad, desto högre kan kostnaden vara.
  Likadant om det är mer trappor eller om det inte finns hiss.

 2. Mängd av ägodelar: Antalet saker du behöver flytta kommer att påverka priset. Ju mer du har att flytta, desto mer kan det kosta.

 3. Extra tjänster: Om du behöver extra tjänster som packning, demontering och montering av möbler, eller specialhantering av ömtåliga ägodelar, kommer dessa att öka kostnaden

 4. Lokala eller långväga flyttningar: Om din flytt är lokal inom samma stad eller region, kan det vara billigare än en långväga flytt till en annan stad eller land.

För att få en exakt offert för din privatflytt är det bäst att kontakta flera flyttfirmor och begära offerter. De kommer att be om detaljer om din flytt och ge dig en uppskattning baserat på dina specifika behov. Det är också bra att jämföra priser och tjänster från olika företag innan du fattar ett beslut.

“Enkel Bokning och Offertförfrågan”

Det är enkelt att boka våra tjänster och begära en offert:

 • Begär OFFERT där du kan se pris direkt och  boka direkt.

 • Du kan även kontakta vårt kontor på telefonnummer 040-666 51 52, och vår vänliga personal kommer att hjälpa dig med din förfrågan och bokning.

Vi ser fram emot att assistera dig på det sätt som passar dig bäst.

“Avbokningspolicy för Flytttjänster”

Vi förstår att ibland kan planer ändras. Här är vår avbokningspolicy:

 • Om du avbokar din bokning minst 3 dagar före ursprungligt flyttdatum kommer ingen ytterligare kostnad att debiteras. Vi uppskattar din tidiga avisering.

 • Vid avbokning senare än 3 dagar före planerad flytt kommer en debitering av 3 timmars arbete att tillämpas. Detta beror på att vårt arbete och planering för din flytt redan har påbörjats vid den tidpunkten.

Vi försöker vara så flexibla som möjligt för att hantera ändrade planer och minimera eventuella kostnader. Din förståelse och tidig avisering är mycket uppskattad.

“Säker och Effektiv Förpackningstips för Din Flytt”

När du packar ditt bohag själv, är det klokt att använda sunt bondförnuft och följa några enkla riktlinjer för en smidig flytt:

 • Tydlig Märkning: Skriv på lådans kortsida vad den innehåller. Tydlig märkning gör det enklare att organisera och hitta dina ägodelar i den nya bostaden.

 • Balanserad Packning: Undvik att överfylla lådorna. En välbalanserad packning gör det lättare att lyfta och stapla lådor på varandra. För tunga saker som böcker, fyll högst 40% av lådan, om det inte är en mindre boklåda.

 • Mjuka Föremål: Täcken, kuddar och andra mjuka föremål kan enkelt packas i sopsäckar för effektiv förvaring.

 • Växter: Växter bör transporteras i öppna lådor för ventilation. Vi måste dock påpeka att vi inte kan garantera växternas välmående på grund av deras känslighet under transporten.

 • Småföremål: Sladdar, fjärrkontroller och nycklar till skåp bör samlas i en påse för att hållas ordentligt.

Tänk på att försäkringen vanligtvis inte täcker skador på lösöre som du packat själv. Detta gäller om olyckan är framme, till exempel om lastbilen är inblandad i en olycka. Att följa dessa riktlinjer hjälper till att säkerställa en smidig och säker flytt.

Nej, det är inget krav, utan en möjlighet att styra slutpriset.
Vi rekommenderar dock alltid att man packar ordentligt så godset är säkert under flytt/transport. Det gods du inte vill packa/emballera själv kan vår personal hjälpa dig med.

“Erfarna Dödsbotömning och Städning med Över 200 projekt”

Vi är experter på dödsbotömning och städning, och vår omfattande erfarenhet omfattar över 200 projekt. Oavsett om det rör sig om stora eller små uppdrag, kan du känna dig trygg med att vi har kompetensen och erfarenheten för att hantera dem på ett professionellt och respektfullt sätt.

“Betalningsvillkor och Fakturering”

 • Privatpersoner: Betalning för våra tjänster utförs alltid med Swish eller kort vid lossning, och du kommer att erhålla ett kvitto för din betalning.

 • Företag: Företagskunder faktureras med en betalningstid på 10-14 dagar. Vi genomför en sedvanlig kreditkontroll för företagskunder.

 • Betalning via Kommun/Socialtjänst: Om flyttjänsterna ska betalas av kommunen eller socialtjänsten, krävs att handläggaren skickar ett godkännande via e-post innan bokningen bekräftas. Observera att detta godkännande måste erhållas i förväg och inte på flyttdagen.

 • Skador och Anmärkningar: Om det skulle uppstå några anmärkningar eller skador på flyttdagen påverkar detta inte betalningsvillkoren. Skador hanteras av vårt försäkringsbolag. Övriga reklamationer hanteras efter avslutad flytt. Vi strävar alltid efter att ge bästa möjliga service och kundtillfredsställelse.

“Säkert och Bekvämt Magasinering”

Ja, vi har ett eget varmlager/höglager som är anslutet till vårt kontor. Här kan du magasinera dina ägodelar så länge som du behöver. Debitering sker månadsvis, och du har en uppsägningstid på en månad om du skulle behöva avsluta din magasinering. Vi erbjuder en säker och bekväm lösning för att lagra dina ägodelar när behovet uppstår.

“Säkerhet och Trygghet för Din Flytt”

Vår högsta prioritet är din säkerhet och trygghet. Därför har vi omfattande försäkringar som täcker eventuella skador som mot förmodan skulle uppstå under din flytt. Våra försäkringar förvaltas av det pålitliga försäkringsbolaget Trygg-Hansa.

Med denna omfattande försäkring kan du vara helt trygg i vetskapen om att eventuella olyckor eller skador som kan uppstå under din flytt kommer att hanteras professionellt och ansvarsfullt av vår personal och försäkringsbolaget. Din trygghet är vår främsta prioritet, och våra försäkringar är utformade för att ge dig fullständig sinnesfrid under hela flyttprocessen.

Ni plockar undan saker som värdepapper, smycken guld/diamant samt pengar eller annat med högt värde.
Säg gärna till flyttpersonal om ni har något som har något föremål/möbel med högt värde eller affektionsvärde så vi kan hantera detta extra varsamt.tent

“Viktig Information om Skadeanmälan och Betalningsvillkor”

Vi sätter värde på tydlighet och öppenhet i vårt samarbete med dig. Nedan följer viktig information om skadeanmälan, betalningsvillkor och hur du kan göra anmärkningar eller reklamationer:

 • Skadeanmälan: Om det mot förmodan uppstår någon skada under utförda tjänster, ber vi dig att göra en skadeanmälan senast en vecka efter tjänstens slutförande. Du kan skicka skadeanmälan via e-post till info@blagultflytt.com.

 • Betalningsvillkor: Betalningsvillkoren för våra tjänster fastställs enligt det avtal vi har kommit överens om. Inga avdrag kommer att göras på flyttdagen för att ge oss möjlighet att åtgärda eventuella brister och säkerställa din fulla tillfredsställelse.

 • Anmärkningar/Reklamationer: Om du har anmärkningar eller behöver göra en reklamation, är du välkommen att kontakta oss via e-post på info@blagultflytt.com. Vi tar dina synpunkter på största allvar och kommer att arbeta för att lösa eventuella problem på ett effektivt och professionellt sätt.

Dessutom, för ytterligare information om villkor vid flyttningar, hänvisar vi till följande källor:

 • Vid flyttningar inom Sverige, följer vi “BOHAG 2010”.
 • Vid flyttningar inom Norden, följer vi “ALLTRANS 2007”.
 • Vid flyttningar inom Europa, tillämpar vi “Unece’s Allmänna villkor för internationell möbelflyttning 1962”.

Vi strävar alltid efter att erbjuda bästa möjliga service och transparens i vårt arbete. Vid ytterligare frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss när som helst.

Du som privatperson kan använda dig av rut-avdrag när du ska flytta. Det betyder att du endast behöver betala hälften av arbetskostnaden när du flyttar från en bostad till en annan bostad. Meddela oss när du bokar så löser vi resten. Vill du veta om du har rätt till rut-avdrag kan du läsa mer om det på Skatteverkets hemsida.